Euratco World - Euratco Ranch

Historie van Euratco Ranch

  • Euratco Ranch in Herk-de-Stad (Donk), was de eerste professionele struisvogelboerderij in België met bio-ingenieur Guy Wauters als zaakvoerder. Hij was eerder actief met struisvogels in Wijgmaal en in Zimbabwe, sinds 1989.
  • Guy was op wereldvlak een echte pionier binnen de sector: hij startte en begeleidde verschillende projecten en struisvogelboerderijen in binnen- en buitenland. Hij was de eerste president van de Europese Struisvogelorganisatie EOA in 1993.
  • Hij deed verschillende projectstudies voor internationale bedrijven en de F.A.O. (Wereld-Voedsel-Landbouworganisatie van de Verenigde Naties). 
  •  Hij besteedt voornamelijk aandacht aan de opfok van struisvogelkuikens en de export van struisvogels over de hele wereld. Guy begeleidt diverse internationale struisvogelprojecten waarbij zijn technische expertise sterk gewaardeerd wordt.  
  •  Zijn struisvogelboerderij in Herk-de-Stad was tot 2009 een zorg- en belevingsboerderij met struisvogeltherapie en teambuildings.  Vanaf 2010 zijn de activiteiten verlegd naar de bossen in Kiewit bij Hasselt, www.lifefullness.be
  • Onder Euratco World werkt Guy samen met verschillende kwekers en landbouwers uit België, Europa, Afrika, Pakistan, Iran en Uzbekistan. Hij coördineert de opfok en de verkoop van struisvogelproducten met de nadruk op export van struisvogelkuikens, marketing van struisvogelvlees en adviesverlening.
Logo Euratco Ranch ostrich farm

Waarom struisvogels

Ecologisch en klimaatvriendelijk

Struisvogels worden gekweekt omwille van hun efficiënte productie, milieuvriendelijke bedrijfsvoering en gezonde eindproducten. De struisvogelkweek is meer ecologisch en klimaatvriendelijk in vergelijking met andere veeteeltsectoren.
 

Struisvogelproducten
De eindproducten zijn het gezonde vlees, het sterke en luxueus leer, de geneeskrachtige olie (huidverzorgende producten die heel sterk in de huid doordringen), de sierlijke pluimen en de mooie eierschalen voor allerlei creatieve doeleinden.

 Struisvogelvlees heeft de smaak, textuur en kleur van rundvlees maar dan met beduidend minder vet en cholesterol. Daarbij is het vlees hoog in eiwitten en laag in calorieën. 

Eet minder maar beter vlees.


Persartikels over Euratco Ranch